Laskagomba termesztés

MENÜ

VÁLLALKOZÁSOM BEMUTATÁSA

 

Magánszemélyként kezdtem el a gombatermesztést 2008-ban. A kezdeti sikerek arra ösztönöztek, hogy önálló vállalkozást hozzak létre, ezért támogatási kérelmet adtam be az EMVA-hoz fiatal mezőgazdasági termelőként.

 

Kérelmem kedvező elbírálásban részesült és a támogatás révén elkezdhettem komolyabban is foglalkozni a termesztéssel. Mivel hazánkban igen nagy kereslet van a laskagomba iránt, ezért ezt a gombafajtát választottam.

 

Először Túrricsén béreltem termesztő helyiséget majd, földterületet vásároltam és áthelyeztem Nyírcsászáriba a termesztést, amely immár saját tulajdonomat képezi.

 

A laskagomba termesztést egyenlőre fóliasátorban, megfelelő hűtő-fűtő gépek segítségével, zsákos termesztési módon folytatom. Értékesítési kapcsolataim révén megfelelő felvevőpiacot is találtam a megtermelt gomba eladására.

 

A megnövekedett vásárlói igény kiszolgálására, jelenleg is vállalkozásom továbbfejlesztésén dolgozom, készen van egy igen korszerű 240 m2-es gombatermesztő csarnok valamint a termesztéshez szükséges alapanyag előállító 344 m2-es komposztüzem. Az üzemekben elhelyezett technológia az uniós követelményeknek megfelelő európai mértékkel nézve is kiváló színvonalú. Ezekben az üzemekben várhatóan 2011-ben kezdhetem meg a termesztést.

 

Jövőbeli terveim között szerepel a gépesítettség növelése, az üzemeket körülvevő terület parkosítása és a megfelelő személyzet alkalmazása.

 

Amennyiben a leírtak felkeltették érdeklődését, az itt található elérhetőségeken szívesen állok rendelkezésére.

 

Szavazás

Szereted a gombát?
Igen.
Nem.
Néha megeszem.
Asztali nézet